Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Kirándulások Milánóból képes leírás - Milánó.tlap.hu
részletek »

Kirándulások Milánóból - Milánó.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: milano.tlap.hu » Kirándulások Milánóból
Keresés
Találatok száma - 7 db
Arona, a Lago Maggiore gyöngyszeme

Arona, a Lago Maggiore gyöngyszeme

Ahogy tapasztaltam, Piemonte és a Lago Maggiore környéke nem túl ismert úti cél a magyar utazók számára, pedig rengeteg gyönyörű hely van a környéken. Én is véletlenül kerültem oda, a tó nyugati partját jártam be, Arona városára szánva a legtöbb időt. Délről északra haladva a tó nyugati partja mentél az első nagyobb város Arona, amely a környék egyik legnépszerűbb turisztikai célpontja. A név a monte sull'acqua (hegyek a vízen) kifejezésből származhat, ami tökéletesen leírja a helység földrajzi elhelyezkedését: vannak itt hegyek és tó is. Kihasználva ezeket az adottságokat, a helyiek körében népszerű sport a hegymászás, illetve itt rendezik meg évente a tóátúszást is.

Bergamo

Bergamo

A város egykori katonai központját ma két múzeum foglalja el, amelyeket ingyenesen lehet megtekinteni. A nagy négyszög-alakú palotát a Visconti család emeltette a 14. században. Nem sok minden maradt meg a középkori építészeti elemei közül, kivéve a gótikus homlokzatot és belül néhány reneszánsz freskótöredéket, illetve ajtókeretet.

Bergamo nevezetességei, Donizetti zenéi

Bergamo nevezetességei, Donizetti zenéi

A sík Lombardia után keresve sem találnak pihentetőbb és festőibb várost Bergamónál amelyet a turisták túl gyakran hagynak ki, miközben átszáguldanak az autósztrádán Milánó és Velence között. Bergamo valójában két városból áll, Bergamo Bassából és Altából (alsó- és felsőváros). A modem Bergamo Bassa, ahol a vasútállomás is áll, bármilyen kellemes és tágas, kevésbé drámai, mint a durván kinagyolt sziklaszirtre települő óváros. Ennek árnyékában fut a Via Pignola, amelyet 16-18. századi paloták szegélyeznek. Bergamo Bassa igazi kincse azonban az Accademia Carrara. Ugyan hol másutt találnának egy efféle kisvárosban olyan műgyűjteményre, amelyre egy világváros is büszke lenne? Esetünkben e szerencsés körülményt a 18. században élt Giacomo Carrara gróf jó ízlésének köszönhetjük. Pisanello, Lotto, Carpaccio, Bellini és Mantegna művei előtt nem kell sorban állniuk, mivel a múzeumban jobbára csak a szívélyes őrök lézengenek.

Bergamo útikalauz

Bergamo útikalauz

A keveset emlegetett Bergamo városában minden megtalálható, amit egy olasz várostól elvárunk: gyönyörű terek, macskaköves, szűk utcák, középkori városnegyed, lenyűgöző panoráma, finom ételek, temperamentumos emberek. Bergamo adottságának köszönhetően együtt csodálhatjuk meg a modern Olaszországot a régivel. A Cittá Alta, a dombra épült régi város, a Cittá Bassa pedig az új, köré épült városrész. Nem is gondolnánk, hogy ebben a 120 ezer lakosú kisvárosban mennyi érdekes látnivalót találunk

Certosa di Pavia, lombardia éköve

Certosa di Pavia, lombardia éköve

A csodálatos lombard reneszánsz stílusban épült Certosa di Pavia 8 kilométerre fekszik Pávia városától keletre. Az épületegyüttes több részből áll: a monumentális temploma méretét tekintve a harmadik legnagyobb Olaszországban, csak a római Szent Péter bazilika és a firenzei Santa Maria del Fiore előzi meg. A Certosa része a karthausi kolostor, a hozzáépített barátházakkal egy gyönyörű kerengő, és néhány meseszép szökőkút.

Isola Bella - Lago Maggiore

Isola Bella - Lago Maggiore

A 'Szép Sziget' Észak-Olaszországban található, a Lago Maggiore tóban. A mintegy 400 lakosú település közigazgatásilag Torino megyéhez tartozik. Az eredetileg halászok által lakott kicsi szigeten az 1600-as években kezdett komoly építkezésbe a Borromini család. A palota ma is az ő nevüket viseli. Termeit fényűző bútorok, szobrok, festmények, falikárpitok, stukkók díszítik. A monumentális barokk palota talán legszebb terme a Sala di Napoleone.

Régi egyetemi város: Pávia

Régi egyetemi város: Pávia

Pávia 70 000 lakosú hangulatos észak-olaszországi kisváros, a Ticino folyó mellett fekszik, 35 km-re Milánótól. A római időkben fontos erődítmény állt itt, Nagy Károly idejében jelentős katonai központ, 1359-től a Visconti család a milánói hercegséghez csatolta és tette híres tudományos és kulturális központtá. A francia-spanyol nagyhatalmi harcok vihara átsöpört Pávia felett is - V. Károly császár csapatai 1525-ben foglyul ejtették I. Ferenc francia királyt a híres páviai csatában. 1713-ig tartó spanyol uralom után az osztrák fennhatóság következett, majd Napóleon foglalta el a várost. Végül 1859-től a Szárd Királyság része, majd 1861-től az önálló Olasz Királyság hoz tartozott.

Tuti menü