Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Labdarúgás, sportegyesületek Milánó képes leírás - Milánó.tlap.hu
részletek »

Labdarúgás, sportegyesületek Milánó - Milánó.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: milano.tlap.hu » Labdarúgás, sportegyesületek Milánó
Keresés
Találatok száma - 5 db
AC Milan Club Budapest

AC Milan Club Budapest

Már az oldal indulásakor, 1999-ben az volt az egyik fő cél, hogy segítsük a magyar Milan drukkerek egymásra találását. Mára kialakult egy nagyon jó közösség; egyre gyakrabban jövünk össze, hogy a rangadókat együtt izguljuk végig, sőt már Milánóban is voltunk közösen. Ezen felül szorgalmasan edzünk, hogy a szurkolói focitornákon sikerrel vegyük fel a küzdelmet a rivális csapatok magyar szurkolói ellen. A napi kapcsolattartás legfőbb eszköze a fórum, itt az olasz focitól kezdve viccekig mindenről olvashatsz. Bár a hosszú évek során mind tartalmilag, mind formailag az egyik legigényesebb magyar focioldallá nőttük ki magunkat, mindig van hova fejlődni... Kérlek tartsatsátok szem előtt, hogy mi saját szabadidőnk és pénztárcánk terhére készítjük ezt az oldalt. Az oldal készítői a napi többszöri frissítés mellett a fórum közösségét is felügyelniük kell. A sok száz óra befektetett munkáért jól esnek az elismerő szavak, de a jogos kritikákat is meghalljuk!

AC Milan hivatalos oldal

AC Milan hivatalos oldal

Az AC Milan fotbalcsapat hivatalos weboldala. Ezen az oldalon mindent megtudhat az AC Milan focicsapatáról. Részletes információk a csapatról és a játékosokról. Az AC Milan története és aktualitásai. Meccsek és eredmények.

AC Milan tudósítás

AC Milan tudósítás

Adriano Galliani, a Milan vezérigazgatója tegnap a Stadio Artemio Franchi stadionban nézte végig, ahogy a Milan 2-1 arányban legyőzte a Fiorentinát, ám az utolsó percekben született játékvezetői tévedés (Rosetti nem adott meg egy tizenegyest Montolivónak, pedig szabálytalanság történt) hatására a felbőszült firenzei szurkolók a nézőtéren megpróbáltak nekiesni Gallianinak. A klub elnöke a biztonsági emberei gyűrűjében hagyta el a stadiont,sértetlenül.

Hivatalos weboldal

Hivatalos weboldal

A klubot 1908. március 9-én alapították, elsősorban azért, amiért az akkori Milan Cricket and Football Club (AC Milan) vezetősége mellőzte a nem olasz játékosokat a csapatból, ellenezte játékukat. Így lett a nevük Internazionale, azaz nemzetközi. Első elnöküket, Giovanni Paramithiotti-t még azon az estén megválasztották, és elkészíttették Giorgio Muggiani grafikussal az újonnan létrejött csapat címerét, egy kör alakú, arany, kék és fekete színű címert, közepén az IFCM (Internazionale Football Club Milano) betűkkel. Ezek a színek (fekete-kék) mai napig a csapat klubszínei. Mussolini idején, 1928-ban le kellett mondaniuk nevükről, mivel az internazionale szót nem igazán támogatták akkoriban. Ezért az US Milanese csapatával egyesülve létrehozták az SS Ambrosiana-t. Ekkor többször váltott mezt és címert a csapat. A 30-as években játszott náluk minden idők legnagyobb Inter játékosa, Giuseppe Meazza. A II. világháború után újra Internazionale lett a csapat neve, és a címerük is az eredeti lett egy kis színcserét leszámítva. A 40-es évek végén a csapat meghatározó egyénisége lett a magyar Nyers István, aki az 1948-49-es szezonban olasz gólkirály lett.

Internazionale Milan Scuola

Internazionale Milan Scuola

Milánó: Egykori - ideiglenes - birodalmi székváros, később a már neoplatonistává vált kereszténység egyik központja, a Sforzák uralmának helyszíne, a futurizmus bölcsője és a világfutball egyik fővárosa. Nincs még egy ilyen léptékű város, amely két ekkora múltú és ilyen sikerességű klubbal rendelkezik. Ehhez még Spanyolországban is két nagyobb város kell. Vannak, akik Milánóban csak a nagy iparvárost látják, de más szemmel nézve egy kellemes polgári város, ahol nem fullaszt a tömény közép-vagy ókor. Első két napunk kirándulással telt. Először Como (Como-Atalanta 2-1, 1-es, ahogy azt a régi totó-meccsekből ismerjük) a festői tó partján, ahol először megértjük, hogy akik belezúgnak Olaszországba, miért teszik. Az elmúlt években az olasz kávé oldotta kissé a tartásomat az olaszok felé, most a como-i tó festői környezete tovább lazítja. Egyébként minden sarkon focipálya, azon kívül is minden líra.

Tuti menü