Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Milánó képes leírás - Milánó.tlap.hu
részletek »

Milánó - Milánó.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: milano.tlap.hu » Milánó
Keresés
Találatok száma - 14 db
About Milan

About Milan

Milan, the capital of Lombardy, has a population of 1.3 million people. It is the biggest industrial city of Italy with many different industrial sectors. It is a magnetic point for designers, artists, photographers and models. Milan has an ancient city centre with high and interesting buildings and palazzos, which is why so many people from all over the world want to see the city of glamour.

Egy nap alatt Milánóba

Egy nap alatt Milánóba

Szinte naponta van valamilyen repülőjárat Milánóba, így akár egy nap alatt is megismerkedhetünk a város legfőbb nevezetességeivel. Három repülőtere van: Bergamóban az Orio al Serio, Malpensa és Linate. Érdekességként 2007-ben nyuszik bénították meg a forgalmat Linate repülőterén. Milánó - a divat fővárosa, a Tőzsde központja, fejlett ipar város, 2015-ben Világkiállítás színhelye, a San Siro Stadion, a Scala operaház, Leonardo da Vinci Utolsó vacsorájának a városa.

Gasztroutazás Milánóba

Gasztroutazás Milánóba

Kérjük, olasz ételeket egyenek!Isteniek! Kóstoljanak meg például egy rizottó tálat. Reggelinél ne hagyják ki a fantasztikus capuccinot és ne menjenek úgy haza, hogy nem ettek egy igazi olasz pizzát. A Marghera út közelében a Vercelli Avenue végénél és a Naviglinál rengeteg jó pizzéria található. Milánóban a pizzát késsel, villával eszik, nem kézzel. Desszertnek pedig egyenek egy olasz fagylaltkelyhet. - See more at: http://www.gasztroutazas.info/milano#sth ash.SIOB0VQQ.dpuf

Hogyan fedezzük fel Milánót?

Hogyan fedezzük fel Milánót?

Talán sokan nem tudják, de a Lombardia fővárosának is nevezett Milánó korábban kanálisokból állt, akárcsak Velence, ám ezeket Mussolini diktatúrája alatt feltöltötték, és mára már csak a Porta Ticinese-Naviglio negyed maradt meg régi formájában. Ezen a városrészen tehát nem tükröződik olyan nyilvánvalóan a luxus és a csillogás. A belvárost azonban már a divat, egy negyedrését pedig teljes egészében Giorgio Armani uralja. Az ő divatháza a legnagyobb, amely a via Montenapoleonét, a divat sétálóutcáját nyitja meg, mely egy igazi bevásárlóközpontnak felel meg: Armanni, Emperio Armanni, Armani Casa márkák találhatóak itt, sőt még egy saját kávézót, és a Nobu nevű éttermet is üzemelteti Giorgo Armanni. Akárcsak a híres Armani éjszakai klubot. Ide olyan hírességek járnak, mint Paris Hilton vagy Victoria Beckham, de Armanit is megtalálhatod a VIP Lounge-ban. (Persze testőreivel körülvéve). Sőt még a konkurens divattervezők, Domenico Dolce és Stefano Gabbana is szívesen szórakoznak itt.

Milánó - kultúra és művészet

Milánó - kultúra és művészet

Milánóról mindenkinek először Giorgio Armani, Prada, Gucci és Versace jut eszébe, de itt található a világhírű Scala operaház is. Általános leírás. Milánó Lombardia székhelye, Olaszország legjelentősebb ipari és kereskedővárosa, a bankélet központja. Közlekedés szempontjából kedvező fekvése, a Pó-síkságon az Alpok lábánál, amelyen keresztülfutnak a jelentősebb utak, Milánónak már a korai évszázadokban is jólétet és befolyásos szerepet biztosított. A 4-5. században a Nyugat-római Birodalom fővárosa, majd a 11-13. században mint városállam virágzott. A reneszánsz idején (14-16. sz.) egész Európában híres művészeti, kulturális és politikai központtá vált, s a 19. századi ipari forradalom idején fejlődése az ország legvirágzóbb városává tette. Három egyetem és műszaki főiskola, számtalan újság és kiadó, színházak, múzeumok, művészeti galériák és irodák, a tőzsde és számtalan iparág (gép-, autó-, vegy-, textil-, ruha- és nyomdaipar) tette Milánót az egyetlen olyan olasz várossá, amely képes volt teljesen integrálódni Európa kulturális, ipari és pénzügyi központjainak hálózatába.

Milánó - üzletre szabva

Milánó - üzletre szabva

Milánóban minden precízen ki van találva; pont annyi látnivaló van, amennyi belefér egy üzletember napi programjába. Prózai szépségéből adódóan pedig nem kell romantikus árkádok alatt bolyonganunk a következő megbeszélésre, mert olyanok nincsenek. Van viszont remekül szervezett metróhálózat, profi kiállítóközpont, Armani öltöny és lenyűgöző vacsora. Ha mégis kultúrára vágyunk, irány a világhírű dóm vagy a Scala.

Milánó a divat fővárosa

Milánó a divat fővárosa

Milánó a divat mellett él is, és sokak véleményével ellentétben, nemcsak öltözik. A régi Milánó ugyanakkor korántsem volt ennyire fényűző. Egykoron kanálisokból állt, akárcsak Velence, ám ezeket Mussolini diktatúrája alatt feltöltötték, és mára már csak Porta Ticinese-Naviglo negyed maradt meg régi formájában. Ezen a városrészen tehát nem tükröződik olyan nyilvánvalóan a luxus és a csillogás.

Milánó bemutatása

Milánó bemutatása

Milánó Olaszország második legnagyobb városa, Lombardia fővárosa, mely a gazdasági főváros szerepét is betölti, hiszen az ország legnagyobb ipari központja. Kr. e. 200-ban a rómaiaknál mint Mediolanum volt ismert. Alighogy beérünk a városba, elragad minket a nyüzsgés és a forgalom. Ha kétségbe is vonnánk szépségét ipari város mivolta miatt, mégis vonzó lehet a városi költőknek, az építészet szerelmeseinek, művészeknek és a turistáknak. Azokat az olcsóbb negyedeket kell felkeresni, melyek még nem estek áldozatául a befektetők mohóságának. Itt találjuk az igazi, emberközeli Milánót, ahol felfedezhetjük igazi arcát. A város mindennel elhalmozza az avantgarde híveit, s az alkotó szellemeket. Európa egyik legfantáziadúsabb városa, a kultúra és művészet fellegvára. A Gallerfa Vittorio Emanuele a város társasági életének központ ja, ahol a jómódú milánóiak kávézókban és bárokban vitatják meg a nap eseményeit. A városba látogatóknak mindenképpen el kell látogatniuk a Dómhoz, melyet még 1386-ban kezdett el építeni egy Visconti, amely épület egyben a harmadik legnagyobb templom. Lifttel lehetőségük van felutazni az emeletre, vagy fel tudnak menni lépcsőn, mely 160 fok megmászását jelenti, hogy tehessenek egy sétát a tetőn és megcsodálhassák a La Madonninának nevezett különös aranyozott szobrot.

Milánó és a Sforzák

Milánó és a Sforzák

Milánó jelképei közé tartozik a Dóm mellett az impozáns Sforza kastély. Ha a város felől érkezünk, ha a Dóm tér felől érkezünk, elhaladva a csodás gótikus régi városháza mellett, először Garibaldi szobrát pillantjuk meg, mögötte hangulatos szökőkúttal és a háttérben kirajzolódik a Sforza kastély főkapuja tornyával. A 70 méter magas tornyot Filarete díszítette a Sforza hercegek címerével.

Hirdetés
Milánó fórum

Milánó fórum

Ezen az oldalon olyan emberek tapasztalatait, élményeit és tanácsait ismerheti meg akik már jártak Milánóban. Amennyiben olyan kérdései vannak amikre a neten nem talált választ ezen a fórumon rákérdezhet.

Milánó infó

Milánó infó

Európa egyik legcsodálatosabb városa, a kultúra és a művészetek fellegvára, s igazi mennyország azok számára, akik szeretik a divatot. Milánóról mindenkinek először Giorgio Armani, Prada, Gucci és Versace jut eszébe, de nem csak ezért érdemes ellátogatni ide. Az évszázadok során rengeteg irányzat alakult ki a művészetek terén is, ezen belül is az építészet az egyik legkiemelkedőbb. Rengeteg gyönyörű építészeti műalkotás bölcsőjeként is tekinthetünk Milánóra hiszen itt található a világhírű Dóm tér gótikus építményeivel illetve a Scala operaház, ahol az operaénekesek számára óriási szakmai elismertségnek számít, ha itt felléphet.

Milánó kapta a 2015-ös világkiállítást

Milánó kapta a 2015-ös világkiállítást

Olaszország üzleti központja, Milánó nyerte a 2015-ös világkiállítás rendezési jogait, kemény csatában diadalmaskodva a török Izmir felett, derült ki tegnap. A hírek szerint a győzelemben az új polgármester által kidolgozott komplett városrendezési terv, valamint a Béke Nobel-díjas Al Gore támogatása segített.

Milánó után: kis szalonkalauz kezdőknek

Milánó után: kis szalonkalauz kezdőknek

Milánó köztudottan a design és a divat olaszországi - ha nem európai - fővárosa. Az i saloni, azaz a milánói design hét mintegy 300 000 látogatót vonz évente a világ számos országából. Idén volt szerencsém pár napot eltölteni ezen az eseményen.

Milánói kiruccanás

Milánói kiruccanás

Milánóról valószínűleg sokan azonnal a divatra és a divattervezőkre asszociálnak. Ez nem véletlen, hiszen kevés olyan város van, ahol ennyi neves divattervező üzletét - olykor nem is egyet, hanem rögtön kettőt-hármat - megtaláljuk. Mind­emellett azonban az olasz városban számos más érdekes látnivaló is van, nem beszélve arról, hogy a környéket vonattal bebarangolva még több érdekességet fedezhetünk fel a lombardiai térségben. Magára Milánóra bőven elég körülbelül négy napot szánnunk, ám ha a környéket is meg szeretnénk nézni, akkor bő egy hetet is el lehet itt tölteni láblógatás nélkül (hacsak nem kimondottan ezt akar­juk tenni, pl. a Comói-tó partján). Milánó kötelező látványosságai közé tartozik a dóm, amely a világ negyedik legnagyobb székesegyháza. A monumentális épületet számos faragott kőszobor díszíti. A székesegyház megtekintése után, a város legrégebbi bevásárlóközpontján átsétálva, könnyen eljuthatunk a híres milánói Scalához.

Tuti menü