Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Nevezetességek, látványosságok - Milánó képes leírás - Milánó.tlap.hu
részletek »

Nevezetességek, látványosságok - Milánó - Milánó.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: milano.tlap.hu » Nevezetességek, látványosságok - Milánó
Keresés
Találatok száma - 11 db
A metrótól a Dóm tornyáig, a római kortól napjainkig

A metrótól a Dóm tornyáig, a római kortól napjainkig

A milánói metróból 140 méter hosszú, spirális emelkedő vezet egészen az égig, de legalábbis a város főterén álló Duomo tornyainak a magasságába. Milánó új, szenzációs múzeumépületébe könnyű bejutni, a város bármelyik pontjáról is érkezzen is ide a látogató, a Piazza del Duomo, illetve a via Marconi felől nyíló földszinti bejárat mellett ugyanis a tér alatti metróállomás is közvetlen kapcsolatban van a 2010. december 6-án megnyitott múzeummal (milyen érdekes is lehetne elgondolkodni ezen a praktikus és kézenfekvő megoldáson a Szépművészeti Múzeum budapesti barátainak!), s mivel a múzeum ablakaiból kiváló kilátás nyílik a Dómra, az előtte lévő térre és az azt körülvevő épületekre, alighanem azok közül is sokan felkeresik majd a Museo del Novecentót, akik nem kifejezetten a 20. század olasz és nemzetközi művészetét, de általában a szépet keresik.

Arco della Pace - Béke-kapu

Arco della Pace - Béke-kapu

diadalívet Luigi Cagnola tervezte, a lombardiai klasszicizmus jegyében. 1807-ben kezdték el építeni Napóleon fényes győzelmeinek emlékére. A római diadalívekhez hasonlatos emlékmű építése azonban félbeszakadt és csak I. Ferenc osztrák császár kezdeményezésére folytatták 1815-ben. Ekkor már nem Napóleon, hanem az 1815-ös bécsi békeszerződés emlékére, melyben Lombardia, így Milánó is a Habsburg Birodalom része lett ismét. A kapu építését Cagnola folytatta, halála után pedig Francesco Londonio és Francesco Peverelli.

Der Mailänder Dom - Santa Maria Nascente

Der Mailänder Dom - Santa Maria Nascente

Domplatz mit Dom Mailand und Reiterstatue Vittorio Emanuele II.In weißem Marmor erstreckt sich über 157 m Länge das majestätische Bauwerk. Mit seinen 5 Schiffen ist er überwältigend groß. Das Licht fällt durch wunderschön gestaltete farbige Glasfenster in das Innere. Der Mailänder Dom, die Kathedrale Santa Maria Nascente, ist das bedeutendste Werk der gotischen Baukunst in Italien.

Látnivalók Milánóban

Látnivalók Milánóban

Milánó látnivalóinak nagy része az egykori városfal helyén levő körút által határolt részen (Centro storico) található, melynek központja a Piazza del Duomo (Dóm tér). A Santa Maria delle Grazie-templom Milánó egyik leghíresebb temploma, amely 1980 óta szerepel az UNESCO Világörökség listáján. A templomban található az Utolsó vacsora című falfestmény, Leonardo da Vinci egyik legismertebb alkotása.

Látnivalók Olaszországban - Milánó

Látnivalók Olaszországban - Milánó

Milánó Olaszország legjelentősebb és 2. legnagyobb városa. Milánót nemcsak az ország 'ipari fővárosának' tartják, a régió elképesztő ipari teljesítménye miatt, hanem a világ 'divat fővárosának' is. Az ide látogatók élvezik a 'milánói életstílust', amihez hozzátartozik az opera, a vásárolgatás, a divat, a foci, és az éjszakai élet. A számos világhírű nevezetességről hajlamosak vagyunk elfelejtkezni, és mégis Milánó is nagyon szép és egyedülálló látnivalókat rejteget. Például itt található a világ leghíresebb festménye, Leonardo da Vinci utolsó vacsorája is.

Milánó nevezetességei

Milánó nevezetességei

A kései olasz gótika egyik legnevesebb és híresebb emléke. A XIV. században kezdték el építeni, ismeretlen mester tervei alapján. Itáliai, flamand, francia, valamint német építészek és szobrászok tevékenykedtek rajta évszázadokon keresztül. Az ország második legnagyobb temploma a Szent-Péter bazilika után, méreteit tekintve rendkívüli: 40000 embert tud egyszerre vendégül látni, hossza 158 méter, szélessége 66 méter, a kupolatorony 108,5 méter magas, alapterülete 11700 m2 . Díszítését tekintve hallatlanul rengeteg, több mint 3000 szobor borítja. A műalkotás váza szürke márvány, ékesítéséhez fehér és rózsaszín árnyalatú márványt alkalmaztak. A templom belseje latinkereszt alaprajzú, 52 pillér öt hajóra taglalja. A jobb oldalhajóban Ariberto érsek síremléke található, ami a XI. századból származik. A jobb kereszthajóban a Medici család tagját, IV. Pius pápa egyik testvérének síremlékét tekinthetjük meg, ezzel szemben M. d'Agrate híres Szent Bertalan szobrát találhatjuk. A középső hajó apszisának három gótikus ablakát a XIV. században készítették el, és úgy hírlik, hogy a világon a legmagasabb. A főoltár barokk stílusú. A műemlékből lesétálhatunk a kriptába, ahol a város védőszentjének, Borromei Szent Károlynak a kristálykoporsóját tekinthetjük meg. A bal kereszthajóban találhatjuk meg a talapzatán képzetbeli állatokkal ékesített hétágú bronzkandelábert...

Milánó nevezetességei, bemutatása

Milánó nevezetességei, bemutatása

Milánó, Róma után, Olaszország 2. legnagyobb városa, ugyanakkor az ország legfontosabb, legjelentősebb városa. Olaszország 'ipari fővárosának' tartják, a régió elképesztő ipari teljesítménye miatt. A legmodernebb város az országban: ha Róma a 'régi', Milánó mindenképpen az 'új'. Kozmopolita, elegáns, nyüzsgő, magával ragadó város, forgataga, elegáns, fényes üzletei, divatházai elvarázsolók. Remekül keveredik itt a régi a modernnel, de néhány szempontból, turistaként nem olyan vonzó. Milánó néhány téren mintha nem is Olaszország része lenne, más az atmoszférája: nem színes, inkább szürke, nem ráérős, hanem sietős, elfoglalt, nem művészi, inkább egy üzletorientált metropolisz. De akinek van türelme és ideje felfedezni, az sok szépséget lehet találhat itt - Milánóban ezek nincsenek annyira szem előtt mint több más európai nagyvárosban. Milánót nem tartják olyan szépnek, mint több más olasz várost, turistaként sokak szerint inkább a 'milánói életstílust' lehet élvezni: az operát, a vásárolgatást, a focit, és az éjszakai életet. De számos világhírű nevezetesség is várja az ide utazókat, és itt található a világ leghíresebb festménye, Leonardo da Vinci utolsó vacsorája is. Milánó látnivalói közül a legjelentősebbeket, legszebbeket az alábbiakban bemutatjuk.

Nevezetességek

Nevezetességek

2007. februárjában 5 napot töltöttünk Olaszországban. A fő célpontunk Milánó (www.milano.lap.hu) volt, de úgy gondoltuk, hogy egy-két napra elmegyünk más városokba is. Fapados járatunkkal (www.skyeurope.com) péntek éjjel érkeztünk meg Bergamoba, mely 40-50 km-re van Milánótól. Tekintettel arra, hogy már elég késő volt nem akartunk éjszaka Milánóba beutazni, így Bergamóban (www.booking.com) foglaltunk szállást. Másnap reggel ennek a kisvárosnak (melyről kiderült, hogy nem is olyan kicsi, mint gondoltuk) a nevezetességeit tekintettük meg. A város egy alsó- és felsővárosi részből áll. A két városrész között lehet felvonóval és gyalogosan is közlekedni. Mi mindkettőt kipróbáltuk:) (A felvonónál érdemes beszerezni a helyi térképet - ez tulajdonképpen a felvonó menetrendje is egyben -, mellyel remekül lehet tájékozódni a városban). A felsővárosi rész lélegzetelállítóan szép. Mindenhol karbantartott épületek, a modern kor épületei ide még nem tették be a lábukat. A felsővárosból egyébként remek panorámás kilátás nyílik a környező településekre.

Sehenswürdigkeiten in Mailand

Sehenswürdigkeiten in Mailand

Das in der Poebene gelegene Mailand ist kosmopolitisch, glamourös und die Hauptstadt der Lombardei. Die Milaner sind vom Finanzwesen bis zur Welt der Mode sehr geschäftstüchtige Leute. Mit dem AC Mailand sind sie auch beim Fuball ganz vorne dabei. Die wohlhabenden Mailänder haben den Ruf, erfolgreiche Geschäftsleute zu sein und sie fühlen sich im Ausland genauso zu Hause wie in Italien. Da sie gleichermaßen traditionsbewusst, kultiviert und ehrgeizig sind, ist es nicht unüblich, dass der Oper in der Scala, den Aktienkursen an der heimischen Börse und der Lieblingsfußballmannschaft AC- oder Inter Mailand im San Siro Stadium gleich viel Beachtung geschenkt wird.

Hirdetés
Sforza-kastély

Sforza-kastély

Egykor a milánói hercegek otthona volt, gigantikus, négyzetes alaprajzú épület, amelyet nagy kiterjedésű park vesz körül. A Castello Sforzesco nevet csak múlt század elején kapta, amikor felújították, és a városi igazgatás birtokába került, hogy kulturális intézményeknek adjon otthont. A masszív vártömb az óriási várudvart, a Piazza d'Armit veszi körül. Az épületkomplexum napjainkban egy régészeti múzeumnak, egy bútor- és gobelingyűjteménynek, valamint egy nívós képtárnak biztosít helyet. 1933-ban felállított Palazzo del'Arte nevezetű kiállítási csarnokban időszakos kiállításokat csodálhatnak meg a látogatók. Az angol stílusú parkban egy Aquarium is megtekinthető, mellette az Arénát tekinthetjük meg, amelyet 1807-ben Napóleon személyes jelenlétekor avattak fel, és napjainkban sporteseményeknek ad otthont. A park 108 méter magas tornyát is érdemes megtekinteni, hiszen balkonjáról hihetetlenül szép kilátás tárul a városról.

Spagetti, dóm, opera

Spagetti, dóm, opera

A Milánó metropolisz övezet része az Európai Unió kék banán övezetének, mely félkörívben összeköti Londont az észak-olasz nagyvárossal. Más definíciók szerint az európai napfény-öv része, mely Milánótól a spanyolországi Valencia városáig húzódig, ugyanakkor Párizs, London, Hamburg és München mellett, az európai ipari pentagramma egyik sarka. Milánó egyike a világ legfontosabb pénzügyi és kereskedelmi központjainak is, a városban székel az Olasz Tőzsde és számos jelentős nagyvállalat például az Alfa Romeo és a Pirelli is.

Tuti menü